torstaina, syyskuuta 06, 2007

Suomeen islamilainen puolue

Assalamu alaikum
Rauhaa

Tänään kuulin uutisista, että Islamin Aika Ry:n porukka Abdullah Tammen johdolla on perustanut ensimmäisen islamilaisen puolueen Suomeen. Keväällähän postasin tänne vaikeuksistani päättää mitä puoluetta äänestäisin. Ehkäpä jonain päivänä islamilainen puolue saa kerättyä tarpeeksi nimiä osallistuakseen eduskuntavaaleihin insha Allah. Voi vain kestää aikaa, että tarpeeksi ehdokkaita saataisiin muualtakin kuin Helsingin seudulta.
Puolue on selvästi ottanut ajaakseen niitä asioita, jotka ovat minullekin tärkeitä. Itselläni ei ole vielä lapsia, mutta insha Allah joskus tulee aika, jolloin omat pienokaiseni menevät kouluun. Silloin en todellakaan halua, että he joutuvat tekemään islaminvastaisia asioita. Eikä muutto ulkomaillekaan voi olla ikuinen ratkaisu muslimien ongelmiin Suomessa. Olen suomalainen siinä missä kuka tahansa muukin, miksi minulla ei tulisi olla oikeutta noudattaa omaa moraalikäsitystäni?
Toinen tärkeä seikka minulle mahdollisesti tulevana äitinä, insha Allah, on poikien ympärileikkauksen määrittely laissa. Nyt riippuu ihan paikasta, kuka sen tekee ja missä. Tällä hetkellä Oulu on ainoa kaupunki, jossa ympärileikkaus tapahtuu kunnallisella puolella, muualla saa mennä yksityiselle, tai pahimmassa tapauksessa ajetaan ulkomaille!
On todella vastuutonta Suomelta jättää määrittelemättä poikien ympärileikkaus laissa. Monet maahanmuuttajaperheet pelkäävät tekevänsä väärin (lähinnä neuvolatätien tietämättömän pelottelun takia), jonka vuoksi sitten lähdetään ulkomaille leikkaamaan. Useimmat lääkärit osaavat tottakai asiansa, mutta entäs jos sattuu jotain? Suomessa tehty leikkaus takaisi jatkohoidon mahdollisten tapaturmien tai virheiden varalta. Leikkaamattomuus nyt vaan ei ole vaihtoehto meille muslimeille.
Ihanaa olisi myös käydä huoletta ruokakaupassa, ilman kaljasta notkuvia hyllyjä. Ei varsinaisesti ole (minun ymmärtääkseni) islamin vastaista käydä tämmöisessä kaupassa, mutta eipä se mukavaakaan ole. Jos joku tietää tarkemmin, minua saa korjata asian tiimoilta...?

Lopuksi;
Abdullah Tammi ja muut islamilaisen puolueen perustajat: Allah siunatkoon teidät työstänne islamin vuoksi, auttakoon Hän teitä parantamaan siskojen ja veljien oloja täällä Suomessa. Amin

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

MashaAllah, veljillä riittää mielenkiintoa, intoa ja rohkeutta! Ei ole varmasti helppo tie tuokaan, on ennakkoluulot niskassa siltä seisomalta. Pitääpäs tutustua tarkemmin tähän puolueeseen, inshaAllah.

Samuli Pahalahti kirjoitti...

"Olen suomalainen siinä missä kuka tahansa muukin, miksi minulla ei tulisi olla oikeutta noudattaa omaa moraalikäsitystäni?"

Ongelma tulee siinä, että monet muslimien moraalikäsitykset ovat sellaisia käsityksiä, että myös "vääräuskoisten" tulee noudattaa samoja sääntöjä kuin muslimienkin. Esimerkkinä vaikkapa tuo kaljan ostaminen/myyminen. Islam kieltää oluen juomisen, mutta miksi se kielto pitäisi ulottaa myös muihin ihmisiin? Eikö riitä, että muslimit ovat ostamatta olutta? Eihän kukaan pakota teitä ostamaan sitä.

Mitä nyt olen pintapuolisesti seurannut eri muslimimaiden politiikkaa, niin kovinkaan suvaitsevasti niissä ei suhtauduta erilaisiin vähemmistöihin, kuten uskonnollisiin tai seksuaalisiin. Sen takia suhtaudun itsekin aika nihkeästi muslimipuolueeseen, koska valtaan päästessään se luultavasti aiheuttaisi kaikkea ikävää kaltaiselleni ateistille. En jaksa uskoa, että se tyytyisi ainoastaan ajamaan muslimeille vapauksia toteuttaa uskoaan, vaan ihan yhtä aktiiviseesti poistaisi vääräuskoisilta ja uskonnottomilta vapauksia toteuttaa omia moraalikäsityksiään.

Suomalaisnainen burqassa kirjoitti...

Niin, mutta ongelma onkin se, etteivät muslimit voi käydä ostamassa päivittäisiä tarvikkeitaan joutumatta samoihin tiloihin alkoholin kanssa. On muslimeita, jotka niin eivät halua tehdä.
Ihan näin kansantaloudellisia ja terveydellisiä syitä alkoholijuomien poistamiseen ruokakaupoista tuskin tarvitsee edes kertoa...

Anonyymi kirjoitti...

Kauppias valitsee itse myymänsä tuotteet, asiasta ei ole syytä säätää mitään lakia. Kieltolakia on jo kokeiltu ja se ei toimi. Jos alkoholin kanssa samaan tilaan haluamattomia on riittävästi, sitä myymättä jättävät kauppiaat tienaavat elantonsa saamalla heistä asiakkaita.

Suomalaisnainen burqassa kirjoitti...

En siihen uskokaan että kieltolaki toimisi. Minä en ole toivomassa totaalista alkoholikieltoa, eihän se ole edes realistista tässä maassa.
Pieni toive kuitenkin on, että alkoholin saanti tulisi hankalammaksi ja rajatummaksi (ja kalliimmaksi).
Kukapa ei törmäisi lähikaupan edessä majaileviin puistokemisteihin... Heistä lienee vaivaa ihan valtauskontoon kuuluvillekin.

Arawn kirjoitti...

VIELÄ yksi kommentti. Keksin näet juuri parhaan ratkaisun kaikkien kannalta. Suomessa ei ole kouluvelvollisuutta; Suomessa on OPPIvelvollisuus. Muslimilasten ei siis ole pakko käydä LAINKAAN suomalaisissa kouluissa. Heitä voidaan opettaa kotona!

Kotona vanhemmat voivat varmistaa jälkikasvunsa oikeanlaiset musiikin ja kuvaamataidon tunnit ha järjestää uimisen sopivasti. Sitten vain testeihin, joissa oppi tarkistetaan.

Osa suomalaisistakin opettaa lapsiaan kotona, joten perusteeksi ei käy, että eiväthän suomalaisetkaan joudu. Eivät joudu, mutta voivat tehdä niin ja osa tekee: se on oma valinta.

pekkavaan kirjoitti...

Mutta eikös ympärileikkaus jo ole määritelty laissa?
http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2007-02-14,104:2:438658,1:0:0:0:0:0:

Olen nähnyt kun poikavauva ympärileikataan, enkä ole ikinä kuullut niin tuskaista vauvan huutoa.
Islamiinkin tuo rituaali on tullut vain halusta estää masturbointia.

Oletko huomannut, että kaupat ovat täynnä myös sianlihaa? Olut nostettiin asialistalle vain ja ainoastaan mediajulkisuuden vuoksi, koska se tuntuu suomalaisia eniten kiinnostavan.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
En tiennyt, että ympärileikkaus kuuluu islamiin. Olen luullut sitä ainoastaan perinteeksi. Sanotaanko siitä jotain koraanissa?

Suomalaisnainen burqassa kirjoitti...

Hei Mari,
Kyllä, POIKIEN ympärileikkaus kuuluu islamiin. Jumala on määrännyt sen jo juutalaisille lähettämässään Toorassa.
Käsky löytyy kyllä myös Koraanista, jos tässä ehdin niin etsin sen kohdan tänne insha Allah.

Anonyymi kirjoitti...

Assalaamu aleikum rakkaat siskot ja veljet! Kiitän myöteinsestä suhtautumisesta puoluetta kohtaan. Erityisesti puheenjohtajallamme ei ole ollut helppoa. Tällä viikolla hänet jäädytettiin laittomasti työtehtävistään ja syyksi riitti ulkopoliittinen lausunto keskiviikon iltalehdessä. Eilen meillä oli tiedotus tilaisuus medialle, koskien ulkopolitiikkaa. Uutisissa uskallettiin näyttää vain kuvaa meistä, mutta Abdullahin puhetta ei uskallettu ajaa ulos, hän kun puhui tiukkaa asiaa. Myös lehtien kirjoitukset oli kovin pelkistettyjä. Älhämdylillääh totuus on tullut ja valheen on väistyttävä sen tieltä.

Allah auttakoon kaikkia, jotka rakastavat Hänen tietään. Tulkoon Herramme tyytyväisiksi meihin ja antakoon meille parasta tässä ja tulevassa elämässä... Äämin.

Veljenne:
AbduRahman Hämäläinen
suomen islamilainen puolue

Suomalaisnainen burqassa kirjoitti...

Wa aleikum assalam wa rahmatullaahi wa barakatuh veli AbduRahman,

Subhan Allah. En ollut vielä kuullut mitä veli Abdullah on joutunut kokemaan. Tätähän se on, joitakin asioita ei saa sanoa ääneen tässäkään "sananvapauden" maassa, vaikka ne olisivat totuuksia. Allah subhanahu wa ta'ala auttakoon veli Abdullahia ja siunatkoon Hän teitä, palkitkoon Hän teidät työstänne oikeuksiemme eteen ja olkoon Hän teille Armelias. aamiin.

Totisesti, kärsivällisillä on paras palkka.