perjantaina, maaliskuuta 16, 2007

Hullu maailma

Eilisessä taivaskanavan ohjelmassa nainen puhui yhtä soittoa niin kauan, että aloin jo pelätä että hänen päänsä räjähtää. Suurin osa meni suoraan yli hijabin, mutta mieleeni jäi, kun hän sanoi "...ja Herran sotaenkelit kulkevat [ihmisen] molemmilla puolilla...".

Kun kristitty sanoo näin, ajatellaan, että onpa se kristinusko kaunis ja armollinen, kun niillä kaikilla on kaksi suojelusenkeliä varjelemassa.

Mutta kun muslimi sanoo näin, ajatellaan, että onpa se islam sotaisa ja väkivaltainen uskonto kun niillä kaikilla on sotaenkelit mukana valmiina taistelemaan.

Niin, mietippä sitä. Minä mietin ainakin. Ja ihmettelen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinäpä sen sanoit!

Suomalaisnainen burqassa kirjoitti...

Itseasiassa, tämä ajatus tuli minulle sisko-K:n avulla :) Mentiin ostamaan digiboxi, ja jäätiin heti koukkuun taivaskanavaan! LOL

Jesca kirjoitti...

hmmm... no, en tiedä meneekö se aivan noinkaan :)
olen itse kristitty, (siis "tosissani" en ainoastaan sillälailla että kuulun kirkkoon niinkun koko muu suomi ja se siitä, vaan todella uskon ja pyrin elämään sitä.) ja tosi usein joudun kokemaan pahaakin syrjintää sen vuoksi ja saan jatkuvasti kuulla kuinka sotaisaa ja hullua väkeä olemme ja bush ja blaa blaa. luulen että se että uskot jonkun olevan totuus ylipäätänsä on punainen vaate suomalaiselle nykyään. riippumatta suuntauksesta. on todella mielenkiintoista lukea blogiasi!