maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Kahvia ja pullaa

Assalamu alaikum
Rauhaa

Olipas ihanaa pitkästä aikaa olla siskojen kanssa kaupungilla shoppailemassa ja kahvilla. Eilen olleessa siskojen tapaamisessakin sitä kahvia tuli juotua, ja pullaa syötyä muutaman viikon annos. Ei siis mikään terveellinen tämä minun reissuni entiseen kotikaupunkiin.
Miehen kanssa syödään käytännössä vain kasvisruokaa, ja kahvin juominenkin on jäänyt lähes olemattomaksi. En välttämättä ole niinkään laihtunut, mutta kasvoni ovat kapeammat, joten pahin turvotus herkuista ja erityisesti kahvista on laskeutunut. Yksin asuessa kun ei tullut koskaan laitettua mitään kovin kunnollista ruokaa, söin sitä sun tätä mitä kaapista vaan löytyi. Nykyään taas laitamme lämmintä ruokaa joka päivä.

Eniten syömme currya. Ei siis sitä currya, mikä on suomalaisten mielestä currya, vaan ihan oikeaa. Curry ei ole pelkkä mauste, vaan paremminkin "kastike" johon laitetaan milloin mitäkin joukkoon. Tässä ehkäpä maukkain resepti. Tosin vaihtelemme kasviksia ja mausteita joka päivä.
Kannattaa käyttää semmoista isoa kasaripannua.

Katkarapucurry (helppo)

  • kunnolla öljyä pohjalle
  • 1-2 sipulia silputtuna
  • kuutioitua perunaa
  • mausteet: suolaa, pippuria, kurkumaa, currya, chiliä ja halutessasi garam masala-maustetta.
  • tomaattimurskaa maun mukaan
  • vettä niin, että perunat peittyy
Anna hautua(kannen alla) niin kauan, että perunat ovat pehmeitä. Lisää lopuksi sulatettuja katkarapuja ja anna hautua vielä hetken ilman kantta niin, että osa vedestä haihtuu pois.
Syö esimerkiksi uunissa lämmitetyn Vaasan ranskanleivän kanssa, patonki tai intialainen naan-leipä käy myös.

huom. kannattaa olla varovainen katkarapujen kanssa; jos niitä ei huuhtele kunnolla, ruoasta voi tulla liian suolaista, mikäli lisäät jo alussa suolaa. Myöskin; jos katkaravut ovat liian kauan hautumassa, niistä tulee kumisia, joten laita ne ehdottomasti vasta loppuvaiheessa.

Nyt kai pitäisi osata sanoa urduksi hyvää ruokahalua, mutta tyydyn ihan omaan äidinkieleeni:

Hyvää ruokahalua :)

Ei kommentteja: