keskiviikkona, helmikuuta 20, 2008

Kevät tulee

Assalamu alaikum
Rauhaa

Kevät tulee, Jumalalle kiitos.

Miten talvi voikaan viedä kaiken energian? Talvella me suomalaiset viipotamme kovaa vauhtia seinän viertä pitkin, tuijotamme maahan ja väännämme suupielemme alaspäin. Tärkein päämäärämme on vain selvitä mahdollisimman nopeasti töihin, sieltä kauppaan ja sitten loppu illaksi kotiin pakoon pimeää ja kylmyyttä. Paras ystävämme talvella lienee TV.

Täytyy myöntää, että kuvaamani on totta myös minun kohdallani. Talvella mikään ei huvita, jatkuva väsymys saa minut tuntemaan itseni täysin saamattomaksi. Odotan vain, että aika kuluisi ja koko talvesta päästäisiin eroon.

Toivon kipinöitä on säihkynyt sälekaihtimieni läpi viime viikkoina. Aurinko nousee entistä aikaisemmin ja pysyy myös taivaalla pidempään. Eilen syödessäni lounasta keittiön ikkunan alla, tuo kultainen taivaankappale sai hymyn kasvoilleni ihan muuten vaan. Eikä minua haitannut ollenkaan, että silmäni tulivat kipeäksi siitä häikäisevästä loisteesta. Antaa auringon paistaa.

2 kommenttia:

Brim kirjoitti...

Mukavaa että olet palannut.

Tässä kun on viime aikoina taas julkisuudessa ollut puhetta pilakuvista, niin olisin kiinnostunut tietämään mikä asema on niillä muslimeilla, jotka uhkaavat toisten henkeä? Mitä tällaisista äänekkäistä uhkauksista ajatellaan suomalaisessa muslimiyhteisössä? Ja mitä ylipäänsä suomalaisessa muslimiyhteisössä ajatellaan fatwasta, jossa kehotetaan vahingoittamaan joko ihmisiä tai omaisuutta?

En siis kysy tätä pottuillakseni, vaan ihan puhtaasta uteliaisuudesta. Itseäni häiritsevät pilakuvapiirtäjille osoitetut tappouhkaukset, mielestäni se on aivan liian ankara rangaistus yhden kuvan piirtämisestä. Olisin kiinnostunut tietämään mitä ajattelet.

Kevät alkaa olla enemmän kuin tervetullut!

Suomalaisnainen burqassa kirjoitti...

Varsinaista fatwaa asiasta en nyt tähän hätään sulle ehdi etsiä, mutta senkin teen tässä viikon aikana, jos Jumala suo.

Itse en myöskään voi hyväksyä ihmisten murhaamista, tai edes sen suunnittelua sen vuoksi, että hän on piirtänyt kuvan. Oli se sitten pilakuva tai ei. Tätä linjaa keskivertomuslimi noudattaa, ja se on myös islamin (luotettavien) oppineiden näkemys. Luulenkin, että tämä pilapiirtäjä olisi päässyt hengestään jo aika kauan sitten, jos useampikin ihminen hänen murhastaan haaveilisi.

Muita fatwoja, joissa kehotetaan vahingoittamaan toista ihmistä, en muista tämän surullisenkuuluisan Rushdien tapauksen lisäksi. Tästä on ollutkin jo puhetta blogin alussa, ja silloinkin korostin sitä, että fatwa oli ainoastaan shiia"muslimien" antama, ja heillä on ihan oma oppinsa islamista. Siksi he eivät minulle ole edes muslimeita. Tästä voi toki olla montaa mieltä, mutta itse lienen opiskellut tarpeeksi Koraania ja Profeetan perimätietoa sanoakseni näin. Ja Allah tietää parhaiten.

Kahvipöytäkeskusteluissa muslimien kesken nämä tappouhkaukset/-suunnitelmat ovat herättäneet päällimmäisenä suurta häpeää. Vaikka kuinka muistaisimme, että murhan suunnittelijat ovat tehneet syntiä, tunnemme silti häpeää siksi, että he ovat uskontomme nimissä tehneet jotakin tuollaista. Ja toki häpeä aiheuttaa myös vihaa näitä ihmisiä kohtaan. Miksi heidän pitää liata uskontomme? Miksi he eivät noudata uskontoa, johon he väittävät kuuluvansa, vaan vääristelevät sen omien halujensa mukaan?

Näitä kysymyksiä me joudumme kyselemään joka kerta, kun mediassa kirjoitetaan "muslimien" tehneen sitä ja tätä. Välillä hiljaa mielessämme, välillä taas suureen ääneen saarnaten.