keskiviikkona, lokakuuta 17, 2007

Aivot lyö tyhjää...

Assalamu alaikum
Rauhaa

Nyt on mennyt jo viikko enkä ole saanut aikaiseksi kirjoittaa tänne mitään. Ajatus ei kulje siihen asti että saisin puettua mietteeni ja kokemukseni sanoiksi.

Perjantaina oli Eid. Tapasin vihdoinkin moskeijalla muita muslimeita täällä uudessa kotikaupungissa. Sain heti uuden sydänystävän hiljattain naimisiin menneestä siskosta. Huomenna olen menossa hänen luokseen kylään, insha Allah.
On todella iso juttu saada suomalainen muslimiystävä. Miehen kanssa voi toki keskustella monista asioista, mutta lopulta se suurin tuki vaikeisiin asioihin tulee näiltä itsekin suomalaisilta, islamiin kääntyneiltä naisilta. Ei miehet, varsinkaan syntyperäiset muslimit, joudu kohtaamaan samoja ongelmia kuin me. Toki tiedän, että ainakin oma mieheni seisoo tukenani joka asiassa. Mutta ymmärrätte varmaan, että on helpompi puhua semmoisen kanssa, joka on itse joutunut kokemaan samat vastoinkäymiset.
Odotan innolla huomista! Minut tulee noutamaan kotoani eräs sisko, jota en ole vielä edes tavannut. Sitten menemme yhdessä moskeijalla tapaamani siskon luokse. Hän pyysi minua ottamaan erilaisia kasvohuntuja mukaani, hän haluaa kokeilla niqabin käyttöä, masha Allah.

Olen onnellinen, ja käsittämättömän kiitollinen Jumalalle siitä, miten Hän on meitä siunannut.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Alhamdulillah ihania uutisia!Muistatko kun me tutustuimme aikoinaan, teki niin hyvää. Toisten siskojen seura on minulle ainakin elintärkeää.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa kun olet löytänyt uuden ystävän, mutta voiko noin lyhyen tuttavuuden perusteella kukaan olla sydänystävä? Ainakin itse ymmärrän tuon sanan viittaavan todella, todella hyviin ystäviin, joiden kanssa on koettu iloa ja surua.

Tämä kirjoituksesi hehkuu uuden ihanan potentiaalisen ystävän löytämisen iloa, sen monesti läpi käyneenä tunnistan tunteen. Toivottavasti siitä kehkeytyy tosi sydänystävyys!

Anteeksi tämä kielellinen nipotus, joka ei oikeastaan liity aiheeseen :-)

Suomalaisnainen burqassa kirjoitti...

Niin on Khadeja... kyllä se on heti sata askelta eteenpäin kun saa yhdenkin muslimisiskon uudeksi ystäväkseen. Ja varsinkin kun se on se ensimmäinen ikinä ;)


Natalia, minulle sydänystävä tarkoittaa semmoista henkilöä, jonka kanssa minulla on syvä yhteys henkisellä tasolla. Ei ole ajasta kiinni, milloin jostakin tulee sydänystävä. Tämän uuden siskon kanssa meillä on niin uskomattoman samanlaiset taustat, etenkin vaikeuksien osalta, joten sanaton ymmärrys toisiamme kohtaan muodostui heti.
Toki ystävyys on alussa, enkä voi tietää mitä tuleman pitää, mutta se ei estä minua päästämästä ketään sydämeeni.

Alhamdulillaah tulinkin juuri siskon luolta, ja tunnen entistä enemmän olevani omieni seurassa.