maanantaina, maaliskuuta 31, 2008

Ihmekääntyminen?

Assalamu aleikum
Rauhaa

Pari päivää sitten minulle lähetettiin linkki, josta voi katsoa videoita kristityiksi kääntyneistä muslimeista. Huolimatta siitä, miten epäuskottava sivusto oli, aloin pohtimaan näitä "ihmekääntymisiä". Ihmekääntymisellä tarkoitan siis tilannetta, jossa ihminen väittää (unessa) saaneensa näyn tai merkin Jumalalta/Jeesukselta/khrisnalta/buddhalta.

Minun on hyvin vaikea kuvitella, että kukaan voisi todella ymmärtää jotakin uskoa vain yksittäisen unen perusteella. Tuollainen uni voi vahvistaa tunnetta siitä, että on oikealla tiellä, mutta uskon perustaksi siitä ei ole. Ylipäätään, on äärimmäisen räikeää väittää olevansa ns. "jumalan valittu" tai "profeetta", jolle on suotu lahja nähdä merkittäviä unia. Entä jos uni olikin Saatanalta?

Jos kääntynyt todella puhtaasti uskoo Allahiin, Profeettojen tuomaan viestiin ja Tuomiopäivään, täytyy ymmärtää uskosta jotakin. Ja sama pätee mihin tahansa uskontoon.

Kristillisten herätysliikkeiden parissa tuntuu olevan lähes muodikasta omata jotakin erityisiä kykyjä. Yksi puhuu kielillä ja toinen näkee unessa profetioita. Ja voi sitä reppanaa, jolla ei ole mitään lahjaa! Tämä johtaa väistämättä siihen, että ihmiset keksivät itse kykyjä itselleen, vain tunteakseen kuuluvansa joukkoon. Tästä aiheesta on kirjoittanut sisko Sakina, jolla on ihan omakohtaistakin kokemusta. Voiko hurmoksen keskellä todella keskittyä uskon syvälliseen pohdiskeluun, jos aika menee todistellessa kanssauskoville olevansa jotenkin erityinen? Eikö tuolla tavalla usko jää kovin pinnalliseksi?

Jos itse näkisin unen Profeetasta*, en kertoisi siitä kuin rakkaimmille ihmisille, ja ainoastaan muslimeille. Enkä kuvittelisi olevani muiden yläpuolella, vaan ylistäisin ja kiittäisin Allahia. Ja viimeisin asia jota kuvittelisin tekeväni, olisi videon tekeminen nettiin ihmisten käännyttämistarkoituksessa. Jos todella haluan ihmisten löytävän islamin, kertoisin islamin uskon perusteista; Allahin ykseydestä, profeetoista, kirjoista, enkeleistä, Tuomiopäivästä ja kohtalosta. Ilman todellista uskonperustaa usko on pinnallinen ja hatara, ja se sortuu kovin helposti. Eikä sitä oikeastaan silloin voi edes uskoksi kutsua.


*Islamin mukaan Saatana ei voi ottaa Profeetta Muhamedin ulkomuotoa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aslamo alikom sisko!

Olen kansasi ihan samoilla linjoilla! Olisi niin mukava kun nähtäisiin taas pian,sun kanssa on niin helppo jutella ja muutenkin olla:)Siunatkoon Allah ponnistelusi ja kaiken mitä teet!

Siskosi islamissa Dina

Suomalaisnainen burqassa kirjoitti...

Wa aleikum assalam Dina!

Insha Allah pääsisin pian sinua ja muitakin siskoja katsomaan sinnepäin! Ikävä on :)