torstaina, huhtikuuta 03, 2008

Pohdintaa ja kysymyksiä

Assalamu aleikum!
Rauhaa

Olen miettinyt jo pääni puhki, millaista linjaa haluan alkaa pitämään blogissani. En haluaisi haukkua kristittyjä, vaikka kenties niin olen välillä tehnytkin. Myönnän, että pidän blogiani vain itseni vuoksi, en kenenkään muun, ja siksi en kovinkaan paljoa ole miettinyt, miten ihmiset reagoisivat teksteihini. Ensisijaisesti haluan pohtia asioita, pukea ne sanoiksi ja kenties ne samalla selkenisivät itselleni. Jos joku muu sanoistani hyötyy, se on vain mukava asia!

Ajattelin kuitenkin aloittaa uuden tekstisarjan. Ja se olisi nimenomaan lukijoille suunnattu, tosin itsekin siitä kenties voisin hyötyä. Haluan esittää ne kysymykset, mitkä minua kristinuskossa vaivaa, täällä blogissani, ja ehkäpä joku osaa niihin vastata. Lupaan, etteivät kysymykset ole helppoja, enkä odota, että kukaan niihin osaisi vastata. Mutta ehkäpä sittenkin?

Kenties tuo uusi tekstisarja ei tuntuisi kristityistä lukijoistani pahalta tai loukkaavalta. Tarkoitukseni olisi kuitenkin vain saada vastauksia, ei parjata ketään. Eikä tarkoitukseni ole myöskään käännyttää ketään muslimiksi tuota kautta, ei; dawah [islamiin kutsu] on ensisijaisesti miesten tehtävä.

En halua kuitenkaan keskittyä vain kysymyksiin, vaan niitä tulen esittämään silloin tällöin muiden juttujen ohessa, insha Allah. Ja ne muut aiheet aionkin sitten pitää islamiin ja muslimin elämään liittyvinä. Nyt saa luvan loppua kristinuskosta jauhaminen. Piste. Mitäpä se minulle lopulta kuuluu.

Kysymyssarjat tulevat löytymään tunnisteella "kysymyksiä". Toivottavasti mahdollisimman moni ottaa osaa vastaamiseen!

Ei kommentteja: